Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed yetkilileri, enflasyon yüzde 2 hedefinin altında seyretmeye devam ederken ve ekonomiye yönelik riskler oldukça fazlayken, faiz artırımlarına yönelik engellerin yüksek olduğunu dile getiriyorlar.

Fed Guvernörü Lael Brainard, Perşembe günü Bloomberg Television'dan Tom Keene'e verdiği mülakatta, "Fed'de biz aşırı şekilde enflasyonun yüzde 2 seviyesine çıpalanmış kalmasına odaklanmış durumdayız," dedi ve enflasyonu tekrar bu hedefe getirmenin kendisi için büyük bir endişe olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti.

ABD merkez bankacıları, kamuoyuna yaptıkları açıklamalar yoluyla, enflasyon rakamlarının ABD ekonomisindeki güçlü seyre ve neredeyse tam istihdam seviyelerinde olunmasına rağmen geride kalmasından dolayı, çifte hedeflerinin fiyat tarafına önemli vurgu yapıyorlar. Brainard'ın yorumlarının ardından, farklı etkinliklerde konuşan Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, New York Fed Başkanı John Williams ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard, fiyatlardaki durgun seyre dikkat çektiler. Clarida, daha sonra CNBC'ye verdiği mülakatta da bu yöndeki mesajını güçlendirdi.

Clarida, "Enflasyonun yüzde 2 seviyesine tekrar yükselebilmesi ve bu seviyede sürekli bir şekilde kalabilmesini sağlamak bizim için önemli," dedi ve ekonomi ve para politikasının iyi bir yerde olmasından dolayı, Fed'in faizi aşağı ya da yukarı hareket ettirmesine gerek olmadığını sözlerine ekledi.

New York'ta TD Securities LLC küresel faiz strateji müdürü Priya Misra, "Faiz artırımı içim eşik oldukça yüksek" dedi ve "Bunun için daha iyi ABD verileri, daha iyi enflasyon, aşağı yönlü risklerin ortadan kalkması ve daha iyi küresel büyüme gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.