Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan "Bej Kitap" raporunu yayımladı.

Bej Kitap'a göre, ABD'de işletmeler son haftalarda ekonomik faaliyet, ücretler ve fiyatlarda devam eden bir büyüme görüyorlar ve genel anlamda olumlu görünümü sürdürüyorlar.

Fed, bu raporunda, ekonominin Ekim ayı ile Kasım ortası arasındaki dönemde "ılımlı bir şekilde büyüdüğünü" kaydetti. Bu değerlendirme, Ekim ayı ortasında yayımlanan önceki Bej Kitap'taki değerlendirmeye göre ilerlemeyi işaret ediyor. Fed önceki raporda büyümeyi "hafif ila ılımlı" olarak tanımlamıştı.

Fed, "Görünümler, bazı işletmelerin mevcut büyüme hızının gelecek yıla doğru devam etmesinin beklendiğini kaydetmeleri ile birlikte genellikle pozitif kaldı.

Ekonominin izleyeceği yola ilişkin belirsizliğin arttığı bir ortamda, Bej Kitap yatırımcıları dördüncü çeyreğe doğru keskin bir düşüş olabileceğine ilişkin endişelerini hafifletebilir.

Fed'in 12 bölgesinden beşinde, temasta bulunulan işletmeler imalat sektöründe önceki Bej Kitap'takine göre iyileşme olduğunu rapor etti. Bu, yavaşlayan küresel ekonomi ve Çin ile ticaret savaşından dolayı sıkıntı yaşayan bu sektör için olumlu bir işaret.