Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

St Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'nin ulusal borçlarına trilyonlarca dolarlık borçlanma eklemenin koronavirüs ile ilgili kapanmalardan dolayı gerekli bir mali destek olduğunu ve ülkenin gelecekteki büyüme kapasitesine zarar vermeyeceğini söyledi.

Bullard, Pazartesi günü St. Louis'ten Bloomberg TV'den Michael McKee'ye telefon yoluyla yaptığı değerlendirmede, "Biz bu borçlanmaları çok düşük faizler ile yapıyoruz," dedi ve faizlerin bir süre daha çok düşük seviyelerde kalacağını sözlerine ekledi.

Bullard, "ABD büyük bir ülke. Yüzde 10 daha borcu taşıyabiliriz. Bu ideal bir durum değil, ama muhakkak bunu yapabiliriz. Ve eğer böyle bir şeyi yapmak istediğiniz bir zaman varsa ise, şimdi tam zamanı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü, Amerikan halkının ve işletmelerin yayılmakta olan virüsle mücadele ettikleri bir ortamda, ekonomiyi kormak için 2 trilyon dolarlık teşvik paketini imzaladı. Pazar günü ise, ABD Başkanı, 100,000 ya da daha fazla kişinin hayatını kaybedebileceğini söyleyerek, "sosyal mesafe" kurallarını 30 Nisan'a kadar uzattığını duyurdu.

Fed ise, pandemiden dolayı ekonomiyi desteklemek ve kredi piyasalarının işleyişini sağlayabilmek için gösterge faizi sıfır seviyesinin yakınına düşürdü ve sisteme milyarlarca dolar likidite enjekte etti.