Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Reuters'e verdiği mülakatta, Fed'in, finans piyasalarındaki beklentilerin ve ticaret savaşının önüne geçebilmek için gösterge faizi 50 baz puan düşürmesi gerektiğini söyleyerek, geçen ayki toplantıdaki durumuna göre daha güvercin bir tutum aldı.

Bullard, ticaret savaşının dünya ekonomisinin nasıl organize olacağı konusunda daha geniş bir "hüküm" haline gelmekte olduğunu söyleyerek, durumun Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki hafta sonra toplandığında, "agresif" bir adımı makul hale getirebilecek "küresel bir şok" yarattığı uyarısında bulundu.

Bullard, "Salı günü ABD imalat sektörünün son üç yılda ilk kez daraldığını gösteren veri ile birlikte, mevcut ekonomik durum 'küresel bir şok'a neden oluyor ve bu da iki hafta sonraki toplantıda "agresif" bir hareketi garanti ediyor" dedi.

Bullard, faizlerin düzeyi konusuna da değinerek, "Çok yüksekteyiz," dedi ve Fed'in gösterge faiz aralığı olan yüzde 2-2.25'in ABD Hazine tahvilllerinin tümünün faizinden yukarıda olduğuna dikkat çekerek, "Bu durumda, piyasa sinyaline saygı duyacağım" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 4 baz puan düşerek yüzde 1.462 seviyesine geriledi.