Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, The Economic Club of Las Vegas'ta yaptığı konuşmada, Fed'in içinde bulunulan dönemde ek sözlü yönlendirmeye ihtiyacı olmadığını söyledi.

Daly, "İçinde bulunduğumuz dönemde, durumun oldukça açık olduğunu düşünüyorum ve bu ilaveye ihtiyacınız yok, ancak muhtemelen ilave açıklığın gerektiği durumlar olacaktır ve ben bunun sağlam destekçisiyim. Araştırmaların bunun çok etkili olduğunu gösterdiğini düşünüyorum" dedi.

Daly, ekstra işsizlik sigortası imkanının süresinin uzatılmamasının ekonomide bir boşluk için potansiyel yaratabileceğine dikkat çekti.

Daly, Kongre'nin yeni bir teşvik paketini onaylayacağına güvendiğini sözlerine ekledi.

Daly, mevcut krizinin çocuk-bakım seçeneklerinin eksikliğinin işgücü piyasasında eşitsizliği artıracağına dikkat çekerek, "Aileler ebeveynlerden birinin evde kalıp diğerinin çalışmaya gitme yönünde bir karar almaya başlaması beni şaşırtmayacak" dedi.

Eyalet ve yerel yönetimlerim desteğe ihtiyaç duyabileceğini söyleyemn Daly, "İflaslar konusunda henüz alarm işaretleri yok, ancak bunların sonbaharda başlayacağına ilişkin çok risk var, zira virüsün üstesinden gelemedik" şeklinde görüş bildirdi.

Daly'nin bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunmuyor.