Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD ekonomisinin resesyona yönelmiş görünmediğini söyledi.

Daly, Salı günü Quora.com'a yaptığı değerlendirmede, işgücü piyasaları ve tüketici harcamaları verilerini işaret ederek, "Gelen verilere baktığımda, devam eden ekonomik genişlemeyi işaret eden sağlam bir iç ivme görüyorum" dedi.

Daly, "Ancak zayıf küresel büyüme ve ticaret belirsizlikleri gibi kayda değer sorunlar var ve bunlar piyasalarda görülen aşağı dönüşün yakında olduğu yolundaki korkulara katkıda bulunuyor," dedi ve "Bu nedenle yakından izlediğim durum, piyasalardaki havanın verilerden ayrılarak resesyonun korkusunu kendi kendini besleyen bir hale getirip getirmemesi" değerlendirmesinde bulundu.

Fed yetkilileri, 31 Temmuz'daki politika toplantısında, 10 yılı aşkın bir aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitti ve gevşemenin sürebileceğini işaret etti. Fed Başkanı Jerome Powell cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de düzenlenecek merkez bankasının yıllık toplantısında bir konuşma yapacak ve yatırımcılar bu konuşmada Fed Başkanı'nın önümüzdeki aylarda ilave adımlar atıp atmayacağına ilişkin vereceği işaretlere bakacak.

Fed'in politikasındaki bu gevşeme, ekonominin gidişatına ilişkin endişelerin azalmasına yetmedi. Daly'nin yorumları, haftasonu aralarında Larry Kudlow ve Peter Navarro'nun bulunduğu Beyaz Saray danışmanlarının, finans piyasalarındaki volatil bir haftanın ardından resesyon korkularına fazla önem vermeyen televizyon konuşmalarına paraleldi.

Daly, faiz indirimi kararını işaret ederek, "Bunun karşı karşıya olduğumuz zorluklara ve enflasyonun yüzde 2 hedefinin altında seyretmeye devam etmesine bir tepki olarak politikanın uygun bir şekilde ayarlanması olduğunu düşünüyorum," dedi ve "Ancak bu faiz indirimine desteğim, ekonomideki genişlemenin devam ettiğini görme isteğimden dolayıydı, ufukta bir aşağı dönüş görmemden dolayı değişl şeklinde konuştu.