Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Indianapolis'te Economic Club of Indiana'da yaptığı konuşmada, enflasyonun çok düşük olduğunu ve Fed'in hedefi olan yüzde 2 seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Evans, ABD merkez bankasını kısa vadeli faiz politikasında faiz indirimlerine ara verilmesini gerektiren noktaya geldiğini kaydetti. Fed'in gösterge faizinin mevcut seviyesinin oldukça iyi bir işlev görebilecek yerde olduğunu kaydeden Evans, "İstihdam artışının aylık 100,000 seviyesi civarında ılımlı hale gelmesini bekliyorum" dedi.

Evans, "Kişisel olarak enflasyonun çok düşük olduğu endişesini taşımaktayım" şeklinde konuştu ve "Enflasyonu yüzde 2 seviyesine yükseltmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kendinden emin bir şekilde, Fed'in enflasyon hedefinin üzerine çıkılabilecek bir biçimde, yüzde 2 seviyesine yükselinmesi gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Evans, konuşma sonrası basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtta, "Fed'in 2020'de hiçbir faiz değişikliği içermeyen ve 2021 ve 2022'de birer faiz artışı öngören Fed'in Ekonomik Projeksiyonlar Özetini (EPÖ) işaret ederek, "Medyan EPÖ konusunda çok rahatım" dedi.