Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ABD'nin ilk çeyrek ekonomik büyümesinin muhtemelen "oldukça zayıf" olacağını kaydetti ve "Beklentim, gelecek üç çeyrekte büyümenin yüzde 2 ila 2.5'e çok daha yakın olacağı şeklinde" dedi.

Hong Kong'da Salı günü katıldığı bir etkinlikte konuşan Rosengren, Avrupa ve Çin'de ekonomik yavaşlama dahil dünyadaki belirsizliklere dikkat çekerek, "Ara verme kararımız bu gibi belirsizlikleri yansıtıyor ve bu dönemde sorumlu bir hareket" şeklinde görüş bildirdi.

Ekonominin beklediği gibi büyümesi durumunda, getiri eğrisinin yukarı hareket edeceğini kaydeden Rosengren, "Getiri eğrisinin aldığı şekilde, bazı kimselerin yaptığı gibi, çok fazla bilgi almıyorum" dedi.

Rosengren, "Gelecekte resesyon olması durumunda, negatif faiz uygulanmasını desteklemiyorum, zira bu durum ekonomiyi desteklemekten ziyade getiri eğrisini yataylaştırıyor. Kişisel görüşüm, negatif faizlerin muhtemelen gelecekte resesyon olması durumunda tepki verme yolu olmayacak. Ancak bu benim kişisel görüşüm" değerlendirmesinde bulundu.

Rosengren, istihdamın güçlü olduğunu ve ücretlerin biraz daha hızlı artacağını sözlerine ekledi.

Rosengre'in bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunuyor.