Advertisement
HABERLER ABONE OL

New York Fed Başkanı John Williams ekonominin yeniden açılması sonrası kısa vadeli dengesizliklerin bitmesi ve fiyatlardaki terse dönüşle enflasyonun yüzde 3 civarından düşüşe geçeceğini söyledi.

Williams “enflasyonun bu sene yüzde 3, gelecek sene ve 2023’te yüzde 2’ye yakınsayacağını düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Pazartesi günü sanal ortamda konuşma yapan Williams enflasyon görünümünde büyük belirsizlik olduğunu ve yakından takip edeceğini söyledi. Williams “ekonominin yeniden açılmasıyla enflasyonun çoğunlukla geçici etkilerle sıçrama yaptığını düşünüyorum. Geçen sene pandemi döneminde başlayan düşüşlerin terse döndüğünü ve çoğu yükselişin bundan kaynaklandığını unutmamalıyız.

Fiyatlar yeniden açılan ekonomiye adapte olduğunda bu yüksek artışların devam etmeyeceğini ve toplam enflasyona baskı yapmayacağını düşünüyorum.” yorumunu yaptı.

Mayıs’ta yarım milyondan fazla istihdam sağlandığını ve bunun da iyi bir ilerleme olduğunu kaydeden Williams “ancak tam gücüne kavuşması için hala gidilecek çok yol var” diye konuştu.

Williams ekonominin hızla toparlandığını ve orta vadeli görünümün iyi olduğunu ancak veriler ve koşulların FOMC’nin ekonomiyi güçlendirmek için destek sunan para politikasını değiştirmesi için henüz yeterli olmadığını belirtti.