Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

John Williams New York'ta düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada faiz artışlarının zamanı ve miktarının ekonomik verilere bağlı olacağını belirtti.

Williams şu an enflasyonu yüzde 2'lik hedefe düşürmeye odaklandıklarını ve enflasyonun gelecek sene önemli ölçüde düşeceği tahminini paylaştı. Williams büyümenin ise yavaşlayacağını, 2023'te pozitif olacağını belirtti.

Williams ayrıca istihdam piyasasının güçlü seyrettiğini ifade etti.

Fed yetkilileri 40 yılın zirvesindeki enflasyonu düşürmek için faiz oranlarında 1980'lerden beri en hızlı artışı gerçekleştiriyor.

Bugün işsizlik oranının yüzde 3,5 ile tarihi düşük seviyeye indiğini gösteren veri sonrası politika yapıcıların Kasım ayında 4. kez 75 baz puanlık faiz artışı yapması bekleniyor.

Fed geçen ay politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3-3,25 aralığına yükseltmişti. Gelecek toplantıda yapılacak 75 baz puanlık artışla faiz yüzde 3,75-4 aralığına yükselecek. Fed yetkililerinin yıl sonu medyan faiz tahminleri yüzde 4,4'tü. Fed, artan borçlanma maliyetlerinin harcamaları ve fiyat baskılarını azaltmasını bekliyor.