Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Fed Başkanı John Williams, Fed'in adımlarının ekonominin yolunda gitmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Williams, Perşembe günü New York'ta yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

New York Fed Başkanı, "İleriye bakıldığında, aynı yaklaşımı sürdürmemiz gerektiğini düşünüyorum; ekonominin bizim çifte hedefimiz dikkate alındığında nerede bulunduğuna, büyüme ve enflasyon ve bu belirsizlikleri etkileyebilecek faktörlerin nerede olabileceğine toplantı bazında bakma yaklaşımı" dedi.

Williams, "Politika adımlarımız ekonomiyi yolunda tutma ve karşı karşıya bulunduğumuz risklerin bazılarını yönetebilme konusunda çok yardımcı oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Willimas, "Genel bakıldığında, halen çok fazla belirsizlik var. Bazılarında iyileşme görüyoruz, ancak özellikle ticaret ve Brexit konularındaki gelişmeleri izlemek ve görmek durumundayız" dedi.

Williams, "Enflasyon cephesinde, durum havlamayan köpek gibi. Enflasyon verileri olmasını beklediğimiz yere geldi ve enflasyonun biraz yukarı yönde hareket ettiğine ilişkin işaretler görüyoruz, ancak enflasyonun havalandığı ya da buna benzer işaretler yok" şeklinde konuştu.

Williams, Fed'in her ay satın alacağını açıkladığı 60 milyar dolarlıklık alım için yeterli Hazine bonosu bulup bulamayacağına ilişkin soruyu, "Market işleyişine ilişkin analizimize dayanarak şunu söyleyebilirim; Hazine bonosu piyasası devasa büyüklükte ve bizim açıkladığımız miktar akış bazında oldukça düşük bir yüzdeyi ifade ediyor. Bu alımları piyasayı bozmadan yapabiliriz" şeklinde yanıtladı.