Bloomberg HT Haberler Fikri Işık: KOBİ'lere makine, kredi ve işletme desteği vereceğiz
HABERLER

Fikri Işık: KOBİ'lere makine, kredi ve işletme desteği vereceğiz

  • Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamında KOBİ'lere makine teçhizatı, kredi faizi ve işletme desteği vereceklerini açıkladı

Giriş: 18 Ocak 2014, Cumartesi 18:26
Güncelleme: 20 Ocak 2014, Pazartesi 13:56

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamında KOBİ'lere makine teçhizatı, kredi faizi ve işletme desteği vereceklerini açıkladı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kocaeli Şubesinin kongresinde konuşan Işık, paylaşmak istediği çok önemli bir destek programını hazırladıklarını söyledi.

Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı'nın en temel hedef kitlesinin KOBİ'ler olduğuna dikkati çeken Işık, "Biz bilimsel yayını önemsiyoruz. Şu anda 17. sıradayız. İyi bir sıralama, fena değil. Patente dönüşüm noktasını önemsiyoruz. Burada arzu ettiğimiz noktada değiliz. 35. sıradayız ama patenti alınan ürünün ticarileşmesi noktasında daha gerilerdeyiz. Şimdiyse ürünün ticarileşmesi noktasında çok ciddi bir destek programını hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımızı bitirdik, yönetmeliğimizi birkaç günde yayımlayacağız. İnşallah bu programı hızlı şekilde hayata geçireceğiz. Bütçesiyle ilgili de önemli bir çalışma yaptık" diye konuştu.

Işık, KOBİ'lere 3 noktada destek vereceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: