Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Hayatımıza bitcoin ve diğer kripto paralarla giren blockchain teknolojisinde dünyanın en hızlı davrananı bankacılık oldu. Devrimsel olarak nitelenen blockchain teknolojisi ile bankalar para transferinden kredi vermeye kadar birçok işlemi mevcut sisteme göre kat be kat hızlı hem de çok daha düşük maliyetle yapıyor. Sabah Gazetesinin haberine göre, Garanti Bankası'nın İspanyol sahibi BBVA, yakın bir zamanda bankacılık sektörünün blockchain ile ilk sendikasyon kredisini gerçekleştirecek. BBVA’nın Blockchain Operasyonu'nun başındaki isim Alicia Santos, yaptığı açıklamada,  "Altyapıyı hazırladık. Bir iki hafta içinde yapacağız. Üç veya dört banka olacak kredide" dedi.

İKİ HAFTALIK İŞLEM BİR GÜNE İNDİ

Repsol olarak 350 milyon euro kredi verdiklerini ve bu rakamın blockchain ile şu ana kadar yapılan en büyük işlem olduğunu belirten Santos, Meksika, İspanya arasında bir ton balığı ihracatı işini yaptıklarını ve 2 hafta süren işlemin bir günde bitirilebildiğini söyledi.

TÜRKİYE DİJİTALDE EN TEPEDE

Kredi verme, para transferi, varant işlemleri ve ticaret finansmanı yaptıklarını belirten Santos, "BBVA olarak blockchain verimliliğini her zaman ölçümlüyoruz. Yüzde 50'ye varan oranlarda bir verimlilik sağlıyoruz" dedi. BBVA içinde Türkiye'nin en üst seviyede dijitalleşen ülkelerden biri olduğunu belirten Santos, "Bir liste yapmak gerekirse en tepede Türkiye, Meksika ve sonra Avrupa'nın geldiğini söyleyebilirim" dedi.