Advertisement
HABERLER ABONE OL

 

Blockchain teknolojisinin kullanımı her geçen gün yayınlaşmaya devam ediyor. Son olarak ünlü İngiliz banka Standard Chartered, garanti sürecini dijital hale getirip, basitleştimek için Siemens ve TradeIX ile beraber akıllı sözleşmelere dayanan bir blockchain sistemi oluşturduğunu açıkladı.

Blockchain Türkiye Platformu’nda yer alan habere göre, Standard Chartered, blockchain tabanlı “akıllı garanti” sistemi oluşturabilmek için Siemens Financial Services ve dijital ticaret sağlayıcısı TradeIX ile anlaşma yaptı. Standard Chartered’e göre, oluşturulacak yeni sistem müşteri odaklı sektör öncüsü bir uygulama olacakken, işin doğasında bulunan kağıt evrak yoğunluğunu da ortadan kaldıracak.

GARANTİ SÜRECİ TAMAMEN DİJİTALLEŞECEK

Uygulama garanti sürecini tamamen dijital hale getirecek. Böylece birden çok tarafın, performans detaylarının ve 100’den fazla belgenin yer aldığı bir kredi mektubundan farklı olarak, çok daha basit ve işlevsel bir araç sağlanmış olacak. Bu çözüm aynı zamanda, Siemens’in müşterilerine yönelik garanti sürecini, farklı hak ve talepleri de kapsayacak şekilde dijital hale getirmesinde yardımcı olacak. Geçtiğimiz mart ayında başlayan deneme süreci, 2018 sonuna kadar devam edecek. Standard Chartered’ın pilot çözümü, R3’ün Corda dağıtık defteri ve TradeIX tarafından sağlanan uygulama katmanı kullanılarak, akıllı sözleşmelerin otomatik olarak yürütülmesine dayanıyor.