Advertisement
HABERLER ABONE OL

ING Bank Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Şamlı, ING Türkiye olarak 5 yıl içinde 150 milyon Euro teknoloji yatırımı planladıklarını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına katılan Şamlı, ING Türkiye'yi, ING Grubu'nun içerisinde bir inovasyon ve geliştirme merkezi olarak konumlandırmak istediklerini belirtti. Bununla ilgili uzun yıllardır yaptıkları çalışmaların olduğunu kaydeden Bahadır Şamlı,"Biz ING Avusturya'nın mobil bankacılık çözümünü Türkiye'de geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra son dönemde kendileri ile olan bu işbirliklerini daha da ileri götürmek ile ilgili görüşmelere devam ediyoruz. Önümüzdeki ay görüşmeleri tamamlayıp, işbirliğimizi büyüteceğiz. Buna ING Almanya'yı da ekleyeceğiz" diye konuştu.

 

'ING GLOBALDE YAPAY ZEKA VE ROBOT TÜRK'E EMANET'    

ING'nin teknolojiyi bankanın kalbi olarak gördüğünün altını çizen Şamlı, "Biz bir teknoloji şirketiyiz ama bankacılık lisansımız var. Konuya biz bu açıdan bakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Son iki yılda 50'nin üzerinde ING Türkiye çalışanının ING globalde grup içerisinde bankalara transfer olduğunu ve bunların arasında üst düzey gidenlerin de olduğunun altını çizen Şamlı şöyle devam etti: "Bununla gurur duyuyoruz. ING grubu yapay zeka ve robot teknolojilerine çok önceden hazırlandığı için bu konuda bir global anlamda Yapay Zeka ve Robot Teknolojileri Global Başkanlığı oluşturdu. Buranın başına da ING Türkiye'den Görkem Köseoğlu arkadaşımız atandı. Görkem Bey şu anda ING'nin faaliyette olduğu 40'ın üzerindeki ülkede robot ve yapay zeka teknolojilerinin koordinasyonundan sorumlu bir görevde."

'200'ÜN ÜZERİNDE ROBOTUMUZ DEVREDE'

Şamlı, yapay zeka ve robot teknolojisini insana karşı değil, insan ile birlikte olarak gördüklerini söyledi. Türkiye'de yapay zeka ve robot teknolojileri ile ilgili iki yıl önce bir ekip kurduklarını belirten Şamlı, "Şu anda 200'ün üzerinde robotumuz devrede. Bir çok manuel ve sürekli aynı şekilde yapılan tekrarlayan işleri biz artık robotlara yaptırıyoruz. Yapay zeka tarafında da makine öğrenmesi de dahil olmak üzere, bir çok projemiz var. Chatbot projemiz var şu an faaliyette" diye konuştu.

'32 START-UP İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ'

ING grubunda globalde 100'ün üzerinde fintech ile işbirliği halinde olduklarını kaydeden Şamlı, Türkiye'de 32 start-up ile fiilen işbirliği içinde olduklarını söyledi. Fintechleri rekabetten ziyade iş ortaları olarak gördüklerini ifade eden Şamlı, start-uplar ile çalışmaktan özellikle çeviklik, yaratıcılık ve girişimcilik konusunda bir çok şey de öğrendiklerinin altını çizdi.