Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Yapı Kredi'nin yeni geliştirdiği teknoloji ile artık banka müşteri olmak için banka şubesine gerek kalmayacak. Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Yapı Kredi Mobil’i telefona indirerek Türkiye’de bir ilk olarak “Görüntülü İşlem Asistanları” aracılığı ile şubeye gitmeden Yapı Kredi müşterisi olunabildiğini, hesap açılış işlemleri gerçekleştirilebildiğini söyledi. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantında konuşan Doğan, özellikle son yıllarda bankanın dijital bankacılık hizmetleriyle uluslararası arenada da büyük ses getirdiğini belirtti. Bu yeni hizmetten yararlanmak için öncelikle Yapı Kredi Mobil’in, iOS işletim sistemine sahip telefonlara indirilmesi gerektiğini belirten Doğan şöyle devam etti: "Yapı Kredi Mobil üzerinden başvuru formunun doldurulması sonrasında, kullanıcılar telefonlarından diledikleri zaman ‘Görüntülü İşlem Asistanlarımızla’ yüz yüze görüşme başlatabiliyor. Görüşme ile kimlik doğrulamasının yapılmasının ardından müşteri beyan formu, hızlı bir şekilde kurye yoluyla kullanıcılara ulaştırılıyor. Formun ıslak imza ile imzalanması neticesinde tüm süreç tamamlanıyor.

Kısacası Yapı Kredi Mobil, hemen kullanılmaya başlanabiliyor. Bunun yanı sıra müşterilerimize anında işlem yapabilecekleri yeni ön ödemeli kartımız ‘World Nakit Sanal’ kartı sunuyoruz. Müşterilerimiz bu kartlarına para yükleyerek internetten alışveriş, fatura ödeme, GSM TL/paket yükleme gibi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ayrıca lansmana özel World Nakit Sanal kartla yapılan internet alışverişlerine indirim de sunuyoruz. Şubeye gitmeden yeni hesap açma deneyimi çok yakında Android işletim sistemli cihazlarda da hayata geçecek.”

WHATSAPP'A BANKACILIK DÖNEMİ BAŞLATTI

Öte yandan WhatsApp mavi tıklı bankacılık sloganı ile yeni bir ürün çıkaran Yapı Kredi, yapay zeka ve müşteri temsilcisi ile işlemleri yazışarak yapabilme opsiyonu sunmaya başladı. Yakup Doğan, yeni uygulamayla ilgili, "Türkiye'de WhatsApp onaylı kurumsal hesabımızla hizmet sunan ilk banka olduk. İhtiyaçlara göre yapay zeka tabanlı chatbot veya müşteri temsilcileriyle görüşmeleri sağlıyoruz" dedi. Yapı Kredi Mobil'in iki yılda 35 yeni fonksiyon devreye soktuğunu aktaran Doğan, "Çalışmalarımız neticesinde dijital müşteri sayısı yüzde 70, mobil bankacılık müşteri sayısı ise yüzde 207 oranında arttı. Bunun yanında, nakit dışı işlemlerde dijital kanallarımızın payı yüzde 96'ya yükseldi. 20 günde bir yeni ürün geliştiriyoruz" diye konuştu.