Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merkez ban kacılığı tarihinin en zorlu görevlerinden birini gerçekleştirmeye çalışıyor. Yüksek çift haneli, artık yapışkan hale gelmiş bir enflasyonu, büyümeden
minimum ödünleşme ile makul seviyelere çekme görevini. Bu oldukça zor, çünkü Türkiye’de enflasyon kadar hatta daha fazla enflasyon beklentileri de bozulmuş durumda. Bunda daha önce sıklıkla gerçekleşen politika değişimleri ve hatalarının da etkisi büyük.

Yeni yönetim böyle bir bagajla gelecek yıl baharda yüzde 75’lere çıkması bekle nen enflasyonu 2025 sonunda yüzde 14’e çekmeyi hedefliyor. Son zamanlarda yapılan tüm iletişim bunun üzerine kurulurken, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ekonomi aktörlerinin dezenflasyon sürecine ikna olmaması durumunda daha fazla fedakarlık yapmak zorunda kalacaklarını açıklaması, büyümeden daha fazla ödünleşme gerekip gerekmeyeceği sorularını akıllara getirdi.

Haberin devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.