Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York'ta Goldman Sachs'ın konferansında konuşan Bank of America Corp. CEO'su Brian Moynihan harcamaların yavaşladığını ve tüketimde zayıflık emareleri olduğunu belirtti. "Tüketiciler şu anda hala para harcıyorlar ama bunun büyüme hızı yavaşlıyor" dedi. Moynihan, bankasının işe alımları yavaşlattığı bilgisini de verdi.

Goldman Sachs Yönetim Kurulu Başkanı David Solomon, Bloomberg'e yaptığı değerlendirmede, "Önümüzde inişli çıkışlı zamanlar olduğunu varsaymak zorundasınız. Finansal kaynaklarınız ve organizasyonun büyüklüğü biraz daha temkinli olmalısınız" dedi.

Solomon, daha önce maliyetleri azaltmak için işe alımları askıya alan kurumunun, bazı alanlarda işten çıkarmalar yapmak zorunda kalabileceğinin sinyalini verdi. Her ne kadar Goldman ekonomistleri ABD'nin bir resesyondan kaçınabileceğini belirtseler de Solomon, bunun gerçekleşebileceğini öngördü. Solomon, sektörde gelecek yıl işten çıkarmalar ve daha düşük prim ödemeleri yapılmasının şaşırtıcı olmayacağını kaydetti.

JPMorgan: Kasırgaya dönüşebilir

CNBC'ye konuşan JPMorgan CEO'su Jamie Dimon ise ABD ekonomisinin gelecek yıl "hafif ila sert" bir resesyona girebileceği konusunda uyardı ve mevcut ekonomik bulutların "bir kasırgaya dönüşebileceğini" söyledi. Bu arada konuya yakın kaynaklara göre Morgan Stanley küresel işgücünün yüzde 2'sine denk gelen yaklaşık 1.600 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.