Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

 

Dijital dönüşümde yaşanan artış bir çok iş fikrine hayat verirken, bir yandan platform ekonomilerini büyütürken, bir yandan da genç start-up'lara hızlı büyüme olanağı sunuyor. Son olarak Foriba, Paraşüt, Scotty, İdeasoft ve İyzico gibi Türkiye'nin önemli finansal teknoloji şirketlerini iş ortağı olarak yayına alan mukellef.co, şirket kurmak isteyen girişimcilere, vergi dairesine, notere, ticaret odasına gitmeden 10 dakikada şirket kuruyor. Şirket kurmak için ihtiyaç duyulan tüm süreci dijital ortamda kullanıcısı olan mali müşavirler ile takip eden mukellef.co ön muhasebe, e-fatura işlemlerini de bünyesinde barındırıyor.

Mali müşavirler ile şirket kurmak isteyenleri bir araya getiren bir dijital platform olan mukellef.co, şirket kurulumu için gerekli olan belgeleri online sistem üzerinde topluyor ve mali müşavirin incelemesinin ardından şirket kurulum işlemleri hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Mukellef.co aynı zamanda ön muhasebe, e-fatura, e-arşiv gibi dijital dönüşüm adımlarında hizmet almak isteyen kullanıcılara da destek veriyor.

KURYE ŞİRKETİ KURMA BAŞVURLARI YÜZDE 40 ARTTI

2020 yılında hayata geçirdikleri bu girişimde yıl sonuna kadar 5 bin kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen mukellef.co kurucu ortağı Okan Şafak, “Koronavirüs salgını ile mücadelede herkesin evinde olduğu bu süreçte kurye hizmetlerine daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bu bağlamda kurye şirketi kurma başvuruların yüzde 40, online eğitim veren öğretmenlerin şahıs şirketi kurma sayıların yüzde 20 artış gösterdi. Mukellef.co aracılığıyla şirket kurulan alanlar arasında yiyecek, reklam ve organizasyon sektörleri bulunuyor. Bunun yanı sıra bilgisayar programlama uzmanı, mimar, mühendis, doktor, avukat, tercüman ve hatta hakemler de bireysel olarak şirket kuruyor. Bu dönemle birlikte şirket kurmanın mukellef.co gibi start-uplar sayesinde ne kadar çabuk olabileceği deneyimlenecek ve bundan sonra bu tip platformlar aracılığıyla şirket kuracakların sayısı artacak. Biz mukellef.co olarak sadece şirket kurulumu değil bir şirketin temel ihtiyacı olan ön muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv, e-SMM, e-İmza, sanal ofis, marka tescil, e-Ticaret altyapısı gibi ihtiyaçlarını iş ortaklarımız aracılığıyla sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde ise mevcut iş ortaklık yapımızı büyütmeyi ve kullanıcılarımıza mukellef.co cüzdan, mukellef.co kart gibi çeşitli avantajlardan faydalanabilecekleri yeni hizmetler sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.