Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Fitch son olarak geçen Temmuz ayında Türkiye'nin kredi notunu BB'den BB-'ye düşürmüş, not görünümü negatif olarak teyit etmişti. Not indirimine gerekçe olarak da Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasını ve S400'ler nedeniyle ABD'den olası yaptırım riskini göstermişti.

Fitch Ekim ayının başında Türkiye'nin 2019 yılı büyüme beklentisini - % 1.1'den - % 0.3'e yukarı yönlü revize etmişti.

Ünlü Menkul Değerler, Fitch’ten son dönemde gelen açıklamaları göz önünde bulundurarak kredi notunda değişiklik beklemediklerini bildirdi. Açıklamada "Kuruluşun önceki tahminlerine kıyasla Türkiye ekonomisi için daha ılımlı bir büyüme beklentisine sahip olması ve enflasyondaki iyileşme güçlü bir beklenti yaratmasa da görünümde güncellemeye kapı aralıyor." ifadesine yer verildi.

"PİYASAYA ETKİSİ SINIRLI OLUR"

Fitch kararının etkisine dair ise "Verilecek mesajlar önemli olmakla birlikte, notta değişiklik beklenmemesi ve halihazırda notun yatırım yapılabilir seviyenin üç kademe altında olması nedeniyle kararın varlık fiyatları üzerinde önemli bir etki yaratmayacağını tahmin ediyoruz." dendi.

Görünümde yapılabilecek yukarı yönlü bir revizyonun ise pozitif etki yaratabilecek olsa da fiyatlara yansımasının limitli kalabileceği öngörüldü.

Kararın ABD piyasalarının kapanmasının ardından açıklanması bekleniyor.