Advertisement
HABERLER ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin köklü seyahat şirketlerinden Kamil Koç'u bünyesine katan FlixBus, BloombergHT.com'un şirketin gelecek planlarına ve sektöre ilişkin sorularını yanıtladı.

Otuzdan fazla ülkede faaliyet gösteren FlixBus'ın kurucu ortağı ve CEO'su Andre Schwammlein, Kamil Koç'un satın alınmasına ilişkin “Kamil Koç operasyonlarına neredeyse bir asırdır devam ediyor ve bugün 1.000’den fazla otobüsü, 4.000 civarında çalışanı, 60 ilde 700’e yakın satış noktasında verdiği hizmetlerle pazarın lideri haline gelmiş durumda. “ ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye de yatırım yapmaya kesinlikle devam edeceğiz”

Seyahat pazarında akıllı ağ planlaması ve doluluk oranı kontrolü için yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi teknolojik yenilikler kullandıklarını belirten Schwammlein, teknolojik yenilikler için yatırım yapmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

Fiyat politikasıyla ilgili olarak “Türkiye’de de en büyük önceliğimiz müşterilerimize uygun fiyata iyi bir seyahat deneyimi sunmak olacak.” diyen FlixBus CEO'su, Avrupa'da dinamik fiyatlandırma sistemi kullandıklarını ancak Türkiye'de mevcut regülasyonlar nedeniyle dinamik fiyatlandırma alanının oldukça sınırlı olduğunu söyledi.

2030'a kadar tüm seyahat ve iş süreçlerini karbon nötr hale getirmeyi planlıyoruz”

Schwammlein, Kamil Koç filosuna elektrikli araç ekleme planı olup olmadığı yönündeki soruyu “2030’a kadar yüzde 100 karbon nötr hale gelmeyi hedeflediğimiz İklim Nötr Vizyonumuzu duyurduk. En geç 2030'a kadar tüm otobüs ve tren seyahatlerini ve tüm iş süreçlerini karbon nötr hale getirmeyi planlıyoruz.” şeklinde yanıtladı.

Mevcut ağı genişletip tarifeleri talebe göre optimize edeceğiz”

Türkiye'nin yaygın ulaşım ağı, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirası ile dünyanın önde gelen turiz merkezlerinden biri olduğunu belirten Shwammlein, otobüs yolculuğu sektörü için büyük bir potansiyel olduğunu vurguladı.

Mevcut ağı genişletip tarifeleri talebe göre optimize edeceklerini söyleyen FlixBus CEO'su, “İlk etapta öncelikli olarak yerel ağı genişletmeye odaklanacağız; ancak Türkiye’deki büyük şehirleri Avrupa’daki FlixBus KOBİ ailemiz ile bölgedeki şehirlerle bağlamak gibi bir vizyonumuz da var.” diye ekledi.

Editör: F. Uğur Taçkınlar