Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Fortis Bank'ın piyasa yapıcılığı yetkilerini TEB devam ettirecek
PİYASALAR

Fortis Bank'ın piyasa yapıcılığı yetkilerini TEB devam ettirecek

  • Hazine, TEB' devredilen Fortis Bank'ın Piyasa Yapıcılığı Sistemine ilişkin yetkilerinin, 2010-2011 döneminde TEB tarafından devam ettirilmesini uygun buldu

Giriş: 15 Şubat 2011, Salı 10:17
Güncelleme: 15 Şubat 2011, Salı 10:17

ANKARA (A.A) - 15.02.2011 - Hazine Müsteşarlığı, Türk Ekonomi Bankasına (TEB) devredilen Fortis Bank'ın Piyasa Yapıcılığı Sistemine ilişkin yetkilerinin, 2010-2011 döneminde TEB tarafından devam ettirilmesini uygun buldu.

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamada, 2010-2011 dönemi Piyasa Yapıcılığı sisteminin uygulama usul ve esaslarını belirleyen Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi'nin 12'nci maddesinde, ''Piyasa Yapıcı bir bankanın, sözleşme dönemi içinde bir başka bankaya devredilmesi, satılması ya da bir başka banka ile birleşmesi veya başka bir banka ile yapılan herhangi bir hukuki işlem neticesinde, başka bir tüzel kişiliğe dönüşmesine neden olan bir işleme taraf olması durumunda, Piyasa Yapıcılığı unvanının geçerliliği Müsteşarlık tarafından belirlenir'' hükmü bulunduğu hatırlatıldı.