Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, İngiltere'nin ekonomisinden endişeli olduğunu belirterek, İngiliz hükümetinin yaklaşık 45 milyar sterlin hacminde vergi indirimlerini içeren "mini bütçe" düzenlemesi için "İngiltere'yi felakete götürebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Fransız Le Figaro'nun haberine göre, Europe 1 radyosuna konuşan Le Maire, İngiltere'nin ekonomik ve finansal durumunu spekülatif bularak iyi gitmediğini söyledi.

"Euro Bölgesi için değil ama İngiltere'nin durumundan endişeliyim" diyen Fransız Bakan, İngiliz hükümetinin mini bütçe düzenlemesinin piyasayı ve finansal dengeyi bozarak felakete yol açacağı yorumunu yaptı.

Le Maire, Fransa'nın ekonomik ve mali politikasında süreklilik olduğuna işaret ederek, Almanya'daki duruma benzer makul ölçüdeki faiz oranlarını koruduğunu aktardı.

"Avrupa Birliği'nden (AB) çıkmanın önemli bir maliyeti olur. Çünkü Avrupa bir himayedir." diyen Le Maire, Kovid-19 krizi döneminde Euro Bölgesi'nin varlığı sayesinde ekonomilerinin ayakta kaldığına dikkati çekti.

Le Maire, "Euro ve Avrupa olmadan ekonomimizi kurtaramazdık." dedi.