Fransız Engie, İstanbul'da 'gaz ve elektrik ticaret platformu' kuracak
-
Fransız enerji şirketi Engie'nin, İstanbul'da bir 'gaz ve elektrik ticaret platformu' kurarak bu alandaki hızlı büyüme planını uygulamaya geçirmeyi hedeflediği bildirildi
Fransız enerji şirketi Engie'nin, İstanbul'da bir 'gaz ve elektrik ticaret platformu' kurarak bu alandaki hızlı büyüme planını uygulamaya geçirmeyi hedeflediği bildirildi.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada, şirketin Türkiye'de 40 yıldan fazla süredir hizmet verdiği belirtilerek, "Engie Grubu’nun FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma) terminallerinden biri olan Neptüne, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin ilk FSRU Terminali olarak İzmir’deki Etki LNG Terminalinde faaliyet göstermeye başladı. Engie, Türkiye pazarının ihtiyacı olan gaz tedariği konusunda projeler gerçekleştirmeye devam ediyor." ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, geçen yıllarda Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ve spot kargo sözleşmeleri ile ticari ilişkiler kurulduğuna değinilerek, yakın zamanda Engie'nin sözleşmeli spot kargolarından birinin Türkiye'ye yönlendirildiği ve BOTAŞ ile orta vadeli satış fırsatları alanında görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.
İstanbul'da gaz eve elektrik ticaret platformu
Şirketin açıklamasında Engie Üst Yöneticisi (CEO) ve Ülke Temsilcisi Denis Lohest'in de şu ifadelerine yer verildi: