Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

FXTM Araştırma Analisti Lukman Otunuga Bloomberg HT'de Gizem Uzuner'in sorularını yanıtladı..Bu akşam açıklanacak Fed tutanaklarında ihtiyatlı ve güvercin ton beklediklerini belirten Otunuga "ABD ile Çin arasında devam eden ticaret sorunları var, bu küresel büyümeyi de etkiliyor. Bu nedenle tutanaklarda ihtiyatlı bir tutum görebiliriz" dedi.

Bu yıl Fed'den bir faiz indirimi olabileceğini kaydeden Otunuga "enflasyon düşük seyrine devam edebilir. Ticaret savaşlarının gidişatı büyüme açısından önemli olacak. Eğer veriler negatife doğru kayarsa bu durum Fed'in faiz indireceği düşüncesini kuvvetlendirir" dedi.

Otunuga gelişen piyasaların ticaret savaşı baskısı altında olduğunu, küresel büyümenin de yavaşlaması nedeniyle gelişen piyasaların kademeli olarak negatife geçebileceğini bildirdi. Uzman "Petrol fiyatları da endişe yaratıyor. Ben bu yıl gelişen piyasalar için 2. yarının negatif olacağını düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Türk Lirası'nın politik risklerin de etkisiyle baskı altında olduğunu ve çok kırılgan olduğunu ifade eden Otunuga büyüme toparlanırsa TL'nin de değer kazanacağını sözlerine ekledi.