Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

G20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, Pazartesi günü koronavirüs pandemisine verdikleri tepkiyi görüşmek üzere acil telekonferans görüşmesi yaptı.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, "G20'nin oynayacağı önemli bir rol var," dedi ve "Virüsün kontrol altına alınabilmesine, sağlık sisteminin onarılmasına ve ilaç ve aşıların geliştirilmesine destek için çabalarımızı birleştirmemiz gerek. Ülkeler ihtiyaç duyulan mali desteği bolca sağlamalı" şeklinde görüş bildirdi.

Virüs salgınının tedarik zincirleri ve tüketici talebi üzerindeki etkileri muhtemelen küresel ekonominin bu yıl resesyona girmesine yol açacak. Tüm dünyada hükümetler, sıkı ülke çapında karantina tedbirleri dahil pandeminin yayılmasını yavaşlatmak için adımlar atıyorlar.

Güney Afrika Hazine Bakanlığı, Twitter mesajında, "Bu, küresel ekonomiyi ve Kovid-19 salgınına verilen tepkiyi görüşmek için bir acil G20 sanal toplantısı" dedi.

G20 ülkeleri arasındaki koordinasyon, 2008 yılında başlayan küresel finans krizi sırasında küresel ekonomiye istikrar kazandırmak için bir araç olarak kullanıldı.