Galatasaray gönderirken de para ödüyor
-
Sarı-kırmızılı ekip, kiraya verdiği ve sözleşmesini feshettiği futbolculara bu sezon 2,5 milyon euronun üzerinde ödeme yapacak
Galatasaray Futbol Takımı, transfer döneminde kiraya verdiği ve yollarını ayırdığı oyuncular için 2,5 milyon euronun üzerinde ödeme yapacak.
Sarı-kırmızılı ekip, kadrosunu daraltmak için çaba sarf ederken, ciddi mali yükümlülüklerin altına girerek kadrosuna kattığı bazı isimlerin başka ekiplere kiralanması veya sözleşmelerinin feshedilmesi için de önemli rakamlar ödemek zorunda kaldı.
"Cim Bom", İtalyan ekibi Genoa'ya kiralanan Blerim Dzemaili, Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımına kiralanan Lucas Ontivero, Kayserispor'a kiralanan Furkan Özçal ve Şanlıurfaspor'a kiralık verilen Umut Gündoğan'ın yanı sıra, sözleşmeleri feshedilen Yekta Kurtuluş ile Kaan Baysal için ödeme yapmak durumunda.
- Rekor Dzemaili'de
Bu sezon İtalyan ekibi Genoa'nın formasını kiralık olarak giyecek olan Blerim Dzemaili, Galatasaray'ın oynatamadığı halde en yüksek ödemeyi yapmak zorunda olduğu futbolcu.
Geride kalan sezonun başında Napoli'de 2 milyon 350 bin euro bonservis verilerek alınan Dzemaili, Genoa'ya kiralık olarak verilmesine karşın, ödemelerinin 1,3 milyon euroluk kısmını Galatasaray'dan alacak.
- Ontivero parasını Galatasaray'dan alacak
Roberto Mancini döneminde 2 milyon euro bonservis bedeli ödenerek Uruguay ekibi Centro Atletico Felix'ten kadroya katılan genç oyuncu Lucas Ontivero, Slovenya'nın Olimpija Ljubljana ekibine kiralık olarak gönderilmesine karşın, ödemelerinin tamamını Galatasaray üstlenecek.