Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Michael Novogratz'ın kurduğu kripto yatırım şirketi Galaxy Digital Holding Ltd., dijital varlık fiyatlarındaki çöküşün etkisiyle faaliyetlerinin ilk yılında 272.7 milyon dolar kaybetti.

New York merkezli Galaxy tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre şirketin Eylül sonunda sahip olduğu 323 milyon dolarlık dijital varlıklar ve yatırımı 31 Aralık itibariyle 249.1 milyon dolara geriledi.

Şirketin dördüncü çeyrekteki kaybı esasen yatırımlarından doğan 48.7 milyon dolarlık realize edilmiş net zarar ve 25.0 milyon dolarlık realize edilmemiş net zararından kaynaklanıyor.

Novogratz, yayınlanan açıklamada “2018'in sektör için zor bir yıl olmasıyla birlikte takımımızın zorlu piyasa dinamiklerini idare etme şeklinden memnunum ve işletmemizi zaman içerisinde stratejik şekilde ölçeklendirmek için iyi pozisyonlandığımıza inanıyorum.” dedi.

Bloomberg Galaxy Crypto Endeksi'ni takip eden pasif endeks fonu Galaxy Gösterge Kripto Endeks Fonu, 2019'un başından bu yıl yüzde 19 getiri sağladı. Bloomberg Galaxy Crypto Endeksi 2018 yılında yüzde 81 düşmüştü.