Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen Asya paraları ABD'li politika yapıcıların Çarşamba günkü faiz indiriminin ardından daha fazla genişleme ihtiyacına ilişkin fikir ayrılığı yaşamasının ardından değer kaybetti.

Fed fonlama faizini bu yıl ikinci kez düşürdü ve Fed Başkanı Jerome Powell, ABD büyümesini sürdürmek için ılımlı politika adımlarının yeterli olacağını söyledi.

ABD para piyasalarında görülen ani faiz artışının tekrar yaşanmasını istemediğini net bir şekilde ortaya koyan Fedart arda üçüncü kez likidite enjekte edeceğini bildirdi.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikasında değişikliğe gitmedi ve Ekim toplantısında fiyatları ve ekonomiyi yeniden inceleyeceğini belirtti.

Çin Merkez Bankası (PBOC) günlük yuan fiksingini 7.0732 olarak belirledi. Beklenti 7.083 idi.

Won, Güney Kore Merkez Bankası'nın Fed'in genişleme adımının ardından daha fazla faiz indirimi için alanı bulunduğunu işaret etmesinin ardından düştü.

Endonezya Rupisi yabancı yatırımcıların dokuz ayın en sert Endonezya Hazine tahvili satışını gerçekleştirmesiyle zayıfladı.

Tayland Bahtı, Dolar Endeksi'nin (DXY) önceki seanstaki kazancını genişletmesiyle satış baskısıyla karşılaştı.

Malezya Ringiti, Asya EM paralarındaki zayıflamanın etkisiyle iki haftanın düşüğüne geriledi. Malezya MB küresel ve yerel riskleri izlediklerini açıkladı.

Filipinler Pesosu, Fed'in faiz indirmesine karşın beklenenden daha şahin bir duruş benimsemesiyle bölgesel benzerlerine paralel olarak dolar karşısında değer kaybetti.