Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Hint Rupisi, kurumlar vergisi indiriminin ardından gelişen Asya paralarındaki yükselişe öncülük ederken hisse senetleri de on yılın en güçlü yükselişini kaydetti.

Şimdiyse yatırımcılar ABD ile Çinli yetkililer arasında gelecek ay başlayacak üst düzey müzakereler öncesindeki ticaret görüşmelerine odaklanıyor. Asya hisse göstergesi dört günlük düşüşünü durdurdu.

Hindistan yerel işletmelere uygulanan vergiyi Asya'nın en düşük seviyelerinden birine çekerek altı yılın düşüğündeki büyümeyi canlandırmak için 20 milyar dolardan fazla teşvik sağladı.

Çin, zayıf verilerin yatırımcıları ürkütmesinin ardından borçlanma maliyetlerine ilişkin yeni göstergesini düşürerek parasal koşulların gevşek kaldığının sinyalini verdi.

Çin Merkez Bankası (PBOC) tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre banka kredileri için bir yıllık referans faizi Ağustos ayındaki yüzde 4.25'ten Eylül'de yüzde 4.20'ye çekildi.

Hong Kong'da Mizuho Bank Asya Döviz birimi yöneticisi Ken Cheung, “Bu hafta merkez bankalarının karar telaşının ardından dikkatler muhtemelen Çin – ABD ticaret görüşmelerine kayacak. Bu hafta küresel merkez bankalarının genişlemesi biraz hayal kırıklığına uğrattı ve risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu.” dedi.

Hindistan hisseleri hükümetin ekonomiyi desteklemek için beklenmedik bir şekilde vergi indirimine gitmesinin ardından rupi ile birlikte yükselirken tahviller düştü.

Endonezya Rupisi merkez bankasının Perşembe günkü faiz indiriminin ve büyüme endişelerini ele almak için bir dizi önlem açıklaması sonrasında fazla değişmedi.

Tayland'ın döviz rezervleri geçen haftaya göre değişmeyerek 220.9 milyar dolarda kaldı.

Malezya Ringiti doların zayıflaması ve yatırımcıların ABD – Çin ticaret görüşmelerine ilişkin yeni gelişmeleri beklemesiyle üç günlük düşüşünü durdurdu.

Filipinler Pesosu, Suudi Arabistan'ın petrol sahalarına gerçekleştirilen saldırı sonrasında yükselen petrol fiyatlarındaki yükselişten kaynaklı düşüşün ardından toparlanmasıyla bu hafta fazla değişmedi.

Üçüncü haftalık yükselişine hazırlanan Tayvan Doları, hisse senetlerine yönelik girişlerinin etkisiyle geçen yılın Eylül sonundan bu yana görülen en uzun yükseliş serisini kaydedecek.