Gelişen piyasa paralarında seyir Türkiye ve Arjantin'e bağlı
-
Gelişen piyasa paralarının güçlü seyir Türkiye ve Arjantin'de bu hafta yaşanacak gelişmelerle test edilecek. Türkiye'de politika kararı açıklanacak. Arjantin ise başkanlık seçimine gidilecek
Doların düşüşü karşısında kazanan tarafta yer alan gelişen piyasa paralarının gücü bu hafta test edilebilir.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bu hafta, Suriye'nin kuzeyindeki operasyona verilen aranın bitiminden iki gün sonra faiz kararını açıklayacak. Tahminler faiz değişikliğine gidilmemesi ile 225 baz puanlık indirim yapılması arasında değişiyor.
Arjantin'de gelecek Pazar günü başkanlık seçimleri yapılacak. Sol görüşlü aday Alberto Fernandez, iki buçuk ay önce ön seçimlerde mevcut başkan Mauricio Macri'yi geride bırakarak yatırımcıları şaşırtmıştı.
Brexit ile ilgili gelişmelerde yaşanan değişimler ve Çin'deki ekonomik büyümenin yavaşlaması resmi daha da karmaşık bir hale getirecek.
Gelişen piyasa paraları doların Cuma günü Temmuz ayından beri en düşük seviyeye gerilemesiyle art arda üçüncü haftalık yükselişini kaydetti. Traderlar Fed'in bu ay art arda üçüncü kez faiz indirimine gideceğine büyük ölçüde ikna olmuş durumda. Gelişen piyasalarda dolardaki kısa pozisyonlardan kaynaklı carry trade getirileri Cuma günü 100 ve 200 günlük hareketli ortalamalarının üzerine tırmanarak daha fazla kazanca hazır olduğunun sinyalini verdi.