Advertisement
HABERLER ABONE OL

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arz izahnamesinin onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Oyak Yatırım liderliğinde gerçekleşecek olan halka arzın, halka açıklık oranı yüzde 20,83 olarak belirlendi.

Ek satış hakkının kullanılması durumunda bu oran yüzde 22,92’ye çıkacak.

Halka arzda sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleri birlikte kullanılacak.

Sabit fiyat ile talep toplama yöntemiyle yapılması planlanan halka arzda, mevcut tüm ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak bedelli sermaye artırımı yöntemiyle halka arz edilecek payların nominal değerinin 50 milyon TL olacağı ve bu miktar, toplam halka arzın yaklaşık yüzde 80’lik bölümünü oluşturduğu ifade edildi.

Gen’in mevcut ortak satışı kapsamında halka arz edilecek paylarının nominal değerinin ise 12,5 milyon TL olduğu belirtilen açıklamada, toplam halka arz edilen payların nominal değerinin 62,5 milyon TL olduğu, fazla talep gelmesi halinde ortak satışı kapsamında 6,3 milyon TL nominal değerli payların halka arz edilecek pay miktarına eklenmesinin planlandığı kaydedildi.

Ek satışın gerçekleşmesi halinde toplam 68,8 milyon TL nominal değerdeki paylar halka arz edilecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre 23 yıldır faaliyet gösteren Gen İlaç, Ankara merkezli olmak üzere İstanbul, İzmir, Trabzon, Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Almanya ve Özbekistan’da faaliyet gösteriyor.