Bloomberg HT Haberler Getir, N11'e yatırım yapacak
HABERLER

Getir, n11'e yatırım yapacak

  • Getir Kurucusu Nazım Salur, Getir'in elektronik ticaret platformu n11'e stratejik yatırım yapacağını duyurdu. Haziran ayında 555 milyon dolar fonlama sağlayan ve değerlemesi 7,5 milyar dolara çıkan Getir takip eden dönemde Avrupa pazarında satın almalara imza atmış ve Moov ile birlikte farklı alanlardaki girişimlere yatırım kararı almıştı.

Giriş: 31 Ağustos 2021, Salı 16:54
Güncelleme: 31 Ağustos 2021, Salı 17:18

Getir, elektronik ticaret platformu n11'e yatırım yapma kararı aldı.

n11.com, Doğuş Grubu ile Güney Koreli teknoloji grubu SK Group’un ortaklığında Mart 2013’te kurulmuştu. İnternet sitesindeki bilgilere göre tüm kategorilerde 20 milyondan fazla ürün ve 270 binden fazla kayıtlı iş ortağı olan platformun 23 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Fonlama turunu tamamladı, farklı alanlara yöneldi

Haziran ayında son fonlama turunu tamamlayan Getir, aldığı 555 milyon dolarlık yatırımla 7,5 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı. Haziran'daki fonlama turunun ardından Bloomberg HT yayınına katılan Nazım Salur, sağlanan yeni kaynak ile hem Türkiye’deki işleri daha hızlı büyütmeyi hem de yeni ülkelerde faaliyete geçmeyi hedeflediklerini belirtmişti.

Bu fonlamanın ardından Getir, Temmuz'da Avrupa pazarında bazı satın almalara imza atmıştı. Şirket hızlı market teslimatı sektöründe faaliyet gösteren Blok uygulamasının tamamını satın alarak, Barselona, Madrid ve Milano’da kendi adıyla hizmet vermeye başlayacağını duyurmuştu.

Böylelikle Getir, Avrupa'da hizmet verdiği ülke sayısını 7'ye çıkarmıştı.