Advertisement
HABERLER ABONE OL

KAP’a yapılan açıklamaya göre, Global Ports Canary Islands Las Palmas’ta yeni terminal binası ile Arrecife’deki Marmoles rıhtımına ve Fuerteventura’da bulunan Puerto del Rosario’ya modüler terminal tesisleri için yaklaşık 40 milyon euro yatırım yapacak.

Açıklamada, söz konusu proje için finansmanın yerel bankalardan sağlanmasının planlandığı, finansman görüşmelerinde ileri aşamaya gelindiği belirtildi.

"Akılcı fırsatları değerlendiriyoruz"

Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “Kanarya Adaları’nda bulunan üç limanın porföyümüze eklenmesinden son derece mutluyuz. Kruvaziyer liman işletmeciliği konusundaki uluslararası deneyim ve işletme modelimizi bu limanlara taşıyacağız. Yeni limanlar ile dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi konumumuzu pekiştirdik. Öte yandan kruvaziyer turizminden aldığı payı daha da artırmasını beklediğimiz Akdeniz Çanağı’nda da varlığımızı daha da güçlendirmiş olduk. Portföyümüzü genişletmek üzere akılcı fırsatları değerlendirmeye ve görüşmelere devam ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.