Advertisement
HABERLER ABONE OL

Global Yatırım Holding A.Ş., dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc’nin (GPH) Karayipler’de yer alan, ABD’ye bağlı özerk bölge Puerto Rico’da bulunan San Juan Kruvaziyer Limanı için Puerto Rico Liman Başkanlığı ile 30 yıllık bir imtiyaz sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre, Global Ports ilk aşamada Puerto Rico Liman Başkanlığı’na 75 milyon dolar ödeme yapacak.

Şirketten yapılan açıklamada; “Yatırımın ilk aşamasını, 1. ve 4. Rıhtım ile Pan Amerikan rıhtımlarında önemli altyapı geliştirmeleri, terminal binaları ve yürüyüş yollarının iyileştirilmesini içeren 100 milyon dolarlık kısım oluşturmaktadır

Yatırımının 250 dolar milyon tutarındaki ikinci aşamasında ise, yolcu sayılarının pandemi öncesi seviyelerini yakalaması dahil belli ön koşulların gerçekleşmesine bağlı olarak; GPH yeni bir rıhtım ve son teknoloji, dünyanın en büyük yolcu gemilerine hizmet verebilecek yeni bir analiman terminal binası inşa edilerek kapasite artışı planlamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, şirketin finansman için ABD sermaye piyasalarından grup kefaleti olmaksızın uzun vadeli proje finansmanı sağlamayı planladığı ve finansman koşulları da dahil olmak üzere kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olarak, finansal kapanışın ve operasyonlara başlanmasının GPH’in mali yılının ikinci yarısında (Eylül 2022-Mart 2023) gerçekleşmesi beklendiği belirtildi.