Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc. stratejistleri Zach Pandl ve Kamakshya Trivedi, Euro/Dolar paritesi için üç aylık tahminlerini 1.10'dan 1.15 seviyesine yükseltti.

Pandl, Cumartesi günkü notunda, beş faktöre dayanarak, "Euronun nihayetinde köşeyi dönmüş olabileceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Euro/dolar paritesi bugün yüzde 0.1 aşağıda 1.1319 seviyelerinde seyrediyordu.

Pandl'ın sözünü ettiği beş faktör şöyle;

1) Almanya'da otomobil üretimindeki artış ile birlikte sanayi faaliyetlerindeki iyileşme.

2) Göreceli olarak gevşek finansal koşullar, düşük petrol fiyatları ve mali teşvikler de ortak para birimine potansiyel destek kaynakları olarak gösterildi.

3) Daha şahin bir Avrupa Merkez Bankası Başkanı için potansiyel, politika faizleri için görünüme yönelik fikirleri etkileyebilir.

4) Analistler, "Bizce Avrupa Merkez Bankası'nın Fed'e göre gevşeme potansiyeli daha az, bu nedenle, istemeseler bile euronun değer kazanması ile karşı karşıya kalabilirler" dedi.

5) Pozisyonlanma: Aktif Döviz yatırımcıları euroda oldukça "short" durumda ve kısa pozisyonların kapatılması euroya destek verebilir.

Diğer taraftan, notta, aşağı yönlü riskler arasında, özellikle Avrupa Merkez Bankası'nın küresel ticaret faaliyetlerinde aşağı dönüşe daha da gevşeme ile tepki vermesi gösterildi.

Goldman stratejistleri, İtalya'daki siyasi durumun da bir belirsizlik kaynağı olduğuna dikkat çekildi.