Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc., Fed'in "açık uçlu" parasal genişlemesinin fonlama streslerini ortadan kaldıracağını ve gelişen piyasa talebindeki düşüşün negatif etkilerini gidereceğini kaydederek, Aralık 2020 vadeli altın kontratında alım tavsiyesinde bulundu.

Aralarında Jeffrey Currie ve Mikhail Sprogis'in bulunduğu Goldman analistleri, 23 Mart tarihli notlarında, "Muhtemelen korku sonucu gelen alımların, tıpkı Kasım 2008'de olduğu gibi, likidite ihtiyacından gelen satış baskısına ağır basmaya başlayacağı yer olan dönüm noktasındayız" dedi.

Analistler, 12 aylık altın fiyat hedefi olan ons başına 1,800 doları tekrar teyit ederek, "Bu nedenle, hem kısa hem de uzun vadeli altın görünümü oldukça fazla yapıcı görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Goldman, 2008 yılında, altın için dönüm noktasının Fed'in Kasım ayında 600 milyar dolarlık parasal genişleme programını ilan etmesi olduğunu ve bunun ardından altının hisse senetleri ve emtiadaki düşüşün devam etmesine karşın yükselmeye başladığını belirtti.

Analistler, altın fiyatlarının son bir haftada istikrar kazanması ve Fed'in yeni likidite enjeksiyon imkanları sonrası ralli yapması ile birlikte benzer bir yol izlediğini sözlerine ekledi.

Altın bugün yüzde 1.9 yükselerek ons başına 1,582.63 dolara kadar çıkmasının ardından 1,576 dolar civarına geldi. Fiyatlar yılbaşından bu yana yüzde 3.8 arttı.