Advertisement
HABERLER ABONE OL

Singapur’da düzenlenen Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu’nda konuşan Goldman Sachs CEO’su Solomon küresel ekonominin karmaşık bir dönemden geçtiğini, pandemi nedeniyle aniden kapanan ekonomilerin yeniden açıldığını ve ekonomik aktivitenin güçlenmeye başladığını belirtti.

Merkez Bankaları ve hükümetler tarafından sağlanan devasa teşviklerin piyasalarda ‘taşkınlık’ yarattığını belirten Solomon “Geriye dönüp 40 yıllık kariyerime baktığımda ‘açgözlülüğün’ ‘korku’nun önüne geçtiği dönemlerle karşılaştım. İçinde bulunduğumuz dönemde de benzer durumdan geçiyoruz. Ancak deneyimlerim, bu tür dönemlerin uzun soluklu olmadığını gösterdi. Bazı şeyler yeniden denge bulacak” değerlendirmesini yaptı.

Pandemi döneminde verilen devasa teşvikler, Goldman gibi birçok bankanın kârlılığını desteklerken küresel piyasaların yükselmesinde de etkili olmuştu. Bundan sonrasında yüksek enflasyonun toparlanmaya sekteye vuracağından ve Merkez Bankalarının faiz artırmak zorunda kalacağından endişe ediliyor.

Solomon faizlerin artırılma ihtimali olduğunu belirterek “Eğer faizler artarsa bu durum bazı piyasalarda oluşan ‘taşkınlığı’ da bir nebze azaltacak.” diye konuştu.

Solomon konuşmasında yeşil ekonomiye geçişin çok önemli olduğunu, geçiş sürecinin ise zaman alacağını ifade etti.