Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc., Komunist Parti tarafından yönetilen ve finansal piyasalarını açma yolunda ilerleyen Çin’de çalışan sayısını önümüzdeki 5 yıl içerisinde 2 katına çıkarmayı planlıyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan fakat isminin yayınlanmasını istemeyen bir kaynak, çalışan sayısını 600’e çıkarma isteğinin üst düzey yetkililer tarafından hazırlanan beş yıllık bir planın parçası olduğunu kaydetti.

Banka CEO'su David Solomon, 2018’de şirketin başına getirildikten kısa bir süre sonra, gelecek 5 yıl içinde Çin’deki operasyonlarını büyütmek için detaylı bir stratejinin hazırlanmasını istemişti.

Çin ekonomisini toparlamak ve iç yerel finans sektöründeki rekabeti arttırmak için yeni yatırımlar ararken, yabancı bankalar da dünyanın en büyük ikinci ekonomisine girmek için hazırlık yapıyorlar.

Yabancı bankalar Çin’in, Bloomberg Intelligence’ın tahminlerine göre, 9 milyar dolara varan ticari bankacılık ve yatırım bankacılığı kârıyla beraber artan refah ve zenginliğinden paylarına düşeni almak için rekabet ediyorlar.

Başkan Xi Jinping’in planına göreyse bu yılın sonunda yabancı yatırım bankaları ülkedeki birimlerinin tam kontrolünü ellerine alabilecekler, 45 trilyon dolar büyüklüğündeki finans sektörünün daha da açılması ayrıca varlık yönetimi ve sigorta birimlerini de içeriyor.

Goldman halihazırda bir yatırım bankası ortaklığındaki hisselerini % 33’ten % 51’e arttırmak için başvuru aşamasında, eğer izin verilirse yıl sonuna kadar bütün şirketin kontrolünü eline alabilecek.