Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Goldman Sachs, doların orta vadede zayıflayabileceğini, ancak Fed'in piyasanın fiyatladığından daha düşük faiz indirimine gitmesi durumunda ABD para birimindeki kaybın sınırlı kalabileceğini kaydetti.

Stratejist Karen Reichgott Fishman, Perşembe günü kaleme aldığı raporunda, Goldman Sachs'ın doların orta vadede zayıflamasını beklediğini, ancak aşağı yönlü hareketin, eğer Fed piyasaların halihazırda fiyatladığından daha düşük bir faiz indirimine gitmesi durumunda kısa vadede sınırlı kalabileceğin belirtti.

Raporda, doların güvenli liman statüsünün Goldman'ın tahmini için "en büyük engel" olabileceğine dikkat çekildi.

Goldman, "Tarih, doların küresel büyüme ile tipik ters yönde hareketinin kırılabileceğini, ancak bunun genellikle sadece Fed'in  ABD ile diğer büyük ticaret ortaklarının arasındaki faiz farkını yeterince baskıladığı dönemde gerçekleştiğini" kaydetti.

Goldman'ın ekonomistleri diğer bir 50 baz puanlık faiz indirimi beklerken, piyasalar 100 baz puan ya da bu civarda bir indirimi fiyatlıyor.

Banka'nın kısa vadeli tahminleri, doların gelişen Asya piyasa paraları ve euro karşısında "ılımlı" bir şekilde yükselebileceğini öngörüyor.

Banka, bundan sonraki yönün göreceli büyüme ve politika görünümüne bağlı olduğunu ve her ikisinden de önümüzdeki bir ya da iki ayda daha açık sinyallerin gelebileceğini ifade etti.