Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Goldman Sahcs Group Inc.'ın alım satım faaliyetlerinin bir zamanlar amiral gemisi olan emtia işlemleri çalkantılı piyasalarda eski formunu yeniden kazanıyor.

Konuya yakın kaynaklara göre bankanın emtia birimi, sert dalgalanmalar sayesinde on yıldan beri görülen yıla en iyi başlangıcını gerçekleştirerek, Mayıs ayı itibarıyla bu yıl 1 milyar dolardan fazla gelir sağladı.

Kaynaklara göre en fazla katkıyı masalarını doğru bir şekilde fiyatlardaki çöküşe göre pozisyonladıran Anthony Dewell ve Qin Xiao'nun yönettiği petrol işlemleri sağladı.

Petrol piyasalarındaki beklenmedik kargaşa ham petrol fiyatlarını sıfırın altına sürükleyerek şirketlerin risk yöneticileri için zorlu bir sınav olurken perakende yatırımcıların pozisyonlarını kapatmalarına neden oldu.

Ancak Wall Street traderlarına büyük kazanç sağlama fırsatı verdi. Bu çalkantı iki yıldan kısa bir süre önce yeterince para kazanmamasında dolayı memnun olmayan yeni patron David Solomon'un yönetimi altında belirsiz bir gelecek ile karşı karşıya olan birim için telafi anlamına geliyor.

Wall Street traderları volatilitenin artırdığı işlemlerden fayda sağladı. Böylece büyük bankaların, küresel pandemi ve kötüleşen ekonomiden etkilenen diğer birimlerdeki yavaşlamayı dengelemelerine imkan verdi.