Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Google, Suudi Arabistan’ın yapay zekâ fonuna destek verdi

Google, Suudi Arabistan'ın yapay zekâ fonuna destek verdi

  • Google, Suudi Arabistan merkezli girişim sermaye şirketi STV'ye 100 milyon dolarlık bir yapay zekâ fonu desteği verdi.

Giriş: 14 Mayıs 2025, Çarşamba 08:11
Güncelleme: 14 Mayıs 2025, Çarşamba 08:11

Suudi Arabistan merkezli girişim sermaye şirketi STV, ABD Başkanı Donald Trump’ın krallığa yaptığı ziyaret sırasında açıklanan bir dizi anlaşma kapsamında, Google’ın da desteğiyle 100 milyon dolarlık bir yapay zekâ fonu başlattı.

Yapılan açıklamaya göre, fon Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki erken aşama girişimlere odaklanacak ve altyapı geliştirme çalışmalarını destekleyecek. Alphabet’in birimi olan Google’ın fona ne kadar sermaye koyduğu ise açıklanmadı.

Bu ortaklık, Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Riyad’daki görüşmesi sırasında ABD ile Suudi Arabistan arasında imzalanan birçok anlaşmadan biriydi. Anlaşmalar savunma ve enerji sektörlerini kapsarken, özellikle yapay zekâ ve teknoloji alanlarında yoğunlaştı.