Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bulut teknolojileri son zamanlarda çok daha yaygın hale gelmeye başladı. Google Cloud hizmeti de en çok kullanılan bulut hizmetlerinin başında geliyor.

Amerikan şirketleri Google ve SpaceX, bulut hizmetleri ve uydu internet alanında işbirliği yapacaklarını açıkladılar. Proje kurumsal müşterileri hedef alıyor.

Anlaşma, bulut hizmeti Google Cloud ile uydu İnternet Starlink'in oluşturulmuş takım yıldızının etkileşimini düzenleyecek. Bu ortaklığın bir parçası olarak SpaceX, Google veri merkezleri için Starlink yer istasyonlarını dağıtmaya başlayacak. Başka bir deyişle Google veri merkezlerine Starlink terminalleri kurulacak.

Kurumsal müşterilerin Google Cloud hizmetini, Starlink sistemini kullanarak dünyanın her yerinden kullanabilmeleri planlanıyor. Google ve SpaceX, yeni hizmetin 2021'in ikinci yarısında kullanıma sunulmasını hedefliyorlar.

Google Cloud Altyapı Kıdemli Başkan Yardımcısı Urs Hoelzle 'Bulutta çalışan uygulamalar ve hizmetler, yüksek düzeyde ağ bağlantılı veya uzak bir ortamda çalışan kuruluşlar için dönüştürücü olabilir. Dağıtık ayak izlerine sahip kuruluşların ekiplerini çalışır durumda tutmak için ihtiyaç duydukları kritik uygulamalara ve hizmetlere sorunsuz, güvenli ve hızlı erişime sahip olmasını sağlamak için SpaceX ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz'' açıklamasını yaptı.

Starlink, SpaceX tarafından geliştirilen bir uydu internet hizmeti. Uzayda, şu an 1500'den fazla Starlink uydusu mevcut. SpaceX projesi kapsamında bu sayı daha da artacak.Starlink internet hizmetleri şu an BETA programı kapsamında 7 ülkede hizmet veriyor. Şirketin ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Polonya, Yeni Zelanda ve Avustralya'da kullanılabilir olan internet hizmeti için sabit bir fiyat politikası bulunuyor.