Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Spot piyasada altın fiyatları ABD enflasyonunun ardından Fed'in para politikasında daha ılımlı bir patika izleyeceğine dair beklentilerin etkisiyle başlayan yükselişine devam ederken, gram altın tarafında da yeni rekor denemeleri görüldü.

Altın Fed'in agresif faiz artışlarını yavaşlatacağına dair iyimserlikle art arda dördüncü haftayı da yükselişle kapatması sonrası yeni haftanın ilk işlem gününde 8 ayın en yüksek seviyesi yakınında yatay seyrediyor.

Yeni haftaya 1.919 dolar seviyesiyle başlayan ons altın 1.929 doları gördükten sonra 1.916 dolar seviyesi etrafında denge kazandı.

Gram altın ise 1.165 TL ile yeni rekor seviyeyi gördü. Gram altın son 4 haftayı yükselişle tamamladı. Geçen hafta altında prim yüzde 3'ü aştı.

ABD’de kısa vadeli enflasyon beklentileri, Aralık ayında tüketici fiyat artışlarının yavaşladığını gösteren verilerle yaklaşık iki yılık en düşük seviyesine indi.

Hazine tahvil getirilerindeki düşüş de faiz getirisi olmayan kıymetli metale olan talebi destekledi. ABD 10 yıllık getirisi, Cuma günü yükselse de haftalık bazda düşüş gösterdi.