Gül: İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli
-
Cumhurbaşkanı Gül, ''Benim görüşüm, temelde hiçbir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli'' dedi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet kullanımı konusunda kimsenin özgürlüğünün kısıtlanmadığını belirterek, ''Benim görüşüm, temelde hiçbir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli'' dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Twitter'de, bazı konular hakkında biriken sorular bulunduğunu belirterek, bu sorulara cevap vereceğini belirtti.
Özellikle internet konusunda kendisine yöneltilen çok soru olduğunu ifade eden Gül, kendisine verilen bilgilere göre, kimsenin internet konusunda zorlanmaya tabi tutulmadığını, kimsenin özgürlüğünün kısıtlanmadığını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Gül, ''Özel sektör, ürünlerini aynı şekilde sunmaya devam edecek. Kamu da kendi sorumluluğu gereği, alternatif bir ürün sunacak. Benim görüşüm, temelde hiçbir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli. Öte yandan, unutmayalım ki internet, fırtınalı bir okyanus. Gemisini korumak isteyenlere de güvenli limanlar sunulabilmeli'' değerlendirmesinde bulundu.
Sözleşmeli öğretmenler ve sağlık personelinin de ''ciddi sıkıntıları olduğunu kabul ettiğini'' ifade eden Gül, ''Ama siz de biliyorsunuz ki bu, çok farklı boyutları olan bir konu. Hükümete gerekli hatırlatmalarda bulundum, bulunmaya devam edeceğim'' dedi.