Güler Sabancı 21 yıl sonra yönetim kurulu başkanlığından ayrılıyor
-
2004'te Sakıp Sabancı'dan sonra Sabancı Holding'in yönetim kurulu başkanlığına seçilen Güler Sabancı'nın, 27 Mart 2025 tarihinde yapılacak olağan genel kurul ile birlikte görevi bırakarak yönetim kurulundan ayrılacağı duyuruldu.
Sabancı Holding tarihi bir değişime hazırlanıyor.
Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, 2004'te Sakıp Sabancı'dan sonra Sabancı Holding'in yönetim kurulu başkanlığına seçilen Güler Sabancı'nın, 27 Mart 2025 tarihinde yapılacak olağan genel kurul ile birlikte görevi bırakarak yönetim kurulundan ayrılacak.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Genel Kurul'da yapılacak Yönetim Kurulu seçimi ve görev dağılımını takiben, halen Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmakta olan Hayri Çulhacı'nın gelmesi planlanıyor.
Yaklaşık 35 yıldır Sabancı Topluluğu'nda bulunan Hayri Çulhacı, Sabancı Holding'te Yürütme Kurulu Üyeliği, Akbank Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Sabancı Holding ve iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerini icra etti.
Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanlığı ve Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine devam edecek.
Güler Sabancı, konuyla ilgili yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bugün Topluluğumuz, güçlü finansal yapısı, yeniliğe ve teknolojiye açık kültürü, üstün insan kaynakları, kurumsallaşmada öncü yönetim sistemleri ve örnek iş ahlâkı; dolayısıyla yüksek itibarı ile yeni bir döneme hazırdır. Başta Sakıp Bey olmak üzere Sabancı Kardeşler ile başlayan 47 yıllık çalışma hayatım için, miras bırakan, hayatta olan ve olmayan tüm büyüklerimi minnet ve şükranla anıyorum. 21 yılı Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, yönetim ekibimiz ve Sabancılı çalışma arkadaşlarımla, hep beraber Topluluğumuzu ülkemizde ve yurt dışında önemli bir seviyeye getirmiş; birçok görevi başarıyla tamamlamış ve Topluluğumuzun itibarını hak ettiği şekilde temsil etmiş olmanın verdiği iç huzuru ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bırakıyorum.”