Bloomberg HT Haberler Gürsel Usta: Kamuya aktardığımız kaynak 2,5 milyar liranın üzerinde
HABERLER

Ciner Grubu CEO'su Usta: Kamuya aktardığımız kaynak 2,5 milyar TL'nin üzerinde

  • Ciner Grubu CEO'su Gürsel Usta, grup olarak kamuya günde yaklaşık 7 milyon lira kaynak aktarıldığını belirterek, son 8 yılda 5 milyar dolarlık yatırım yapıldığını ve 12 binin üzerinde istihdam sağlandığını söyledi.

Giriş: 30 Mayıs 2022, Pazartesi 18:07
Güncelleme: 30 Mayıs 2022, Pazartesi 19:44

Ciner Grubu CEO'su Gürsel Usta katıldığı Bloomberg HT Finans Merkezi programında Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen'in sorularını yanıtlayarak, grubun yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Grubun geçen yıl 725 milyon dolarlık ihracat yaptığını, bu yılki ihracatın 1 milyar doları bulacağı bilgisini veren Usta, son sekiz yılda 5 milyar dolarlık yatırım yapılarak, 12 bin kişiye istihdam sağlandığını belirtti.

Kamuya 2,5 milyar liralık kaynak aktarıldığını dile getiren Usta pandemide yaşanan süreci, "2020 yılının Nisan ve Mayıs aylarında talepte durgunluk yaşandı. Biz bu süreci az maliyetle kapattık. 2021 yılının ikinci yarısından itibaren Asya pazarında talep kıpırdandı. Ancak bu kez de hem maliyetler hem de maliyet kaynaklı fiyatlar arttı." değerlendirmesinde bulundu.

İki fırın yatırımı yapılıyor

Son sekiz yılda 5 milyar dolarlık yatırım yapıldığını söyleyen Gürsel Usta, "Artan taleple soda külü tarafında Ankara Kazan'da üretimi 300 bin ton artıracak bir yatırım yapılıyor. Önümüzdeki yıl devreye girecek. dedi.