Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu şirketi Pacific Investmenet Management Co.'ya göre (PIMCO), ABD Merkez Bankası Fed, kendi ödemeler bilançosu da dahil olmak üzere, parasal teşviğini artırabilir.

ABD'nin ekonomik büyümesinin, miktarı öngörülemeyen mali sıkılaştırmalardan ötürü önümüzdeki yıl küçüleceğini öngören PIMCO'nun küresel portföy yönetimi müdürü Scott Mather, Fed'in konut piyasasında istikrar sağlanması ve ekonomiyi desteklemek üzere harekete geçmeden öncesinde, konuşmalarının tonunun değiştirmesini bekliyor.

"Önce dilin değiştiğini göreceksiniz, ardından da büyük ihtimalle diğer şeyler harekete geçirilecek" ifadelerini kullanan Mather, Fed'in henüz işinin bitmediğini ve kendilerine harekete geçmeyi değerlendirdiklerini aktardıklarını söyledi.

Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen da 21 Ekim'de yüzde 9.1'lerde seyreden işsizlik oranıyla zor durumdan geçen ekonomiyi teşvik için 3. tur yüksek ölçekli tahvil alımları yapabileceğini söylemişti.

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser 12 Ekim'de politika yapıcıların adımlarının halk tarafından daha iyi anlaşılması üzerinde çalıştıklarını aktardı. Plosser, Fed'in enflasyon ve kaynak kullanımlarına ilişkin daha net açıklamalarda bulunabileceğini belirtmişti.