Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupaku liderlerin bölgedeki borç krizinde çözüme yaklaşmaları ve Çin ve Japonya'dan gelen güçlü büyüme sinyallerinin etkisiyle ABD endeks vadelileri prim yaptı.

Caterpillar Inc. ve Texas Instruments Inc., kazanç raporlarının öncesinde Almanya'daki işlemlerinde değer kaybetti. Garmin Ltd., rakibi TomTom NV'nin tahminlerini yükseltmesinin ardından ralli yaptı.

Aralık teslimatlı Standard&Poor's 500 vadeli kontratları yüzde 0.2 değer kazanarak 1,238.1 puana çıkarken, Dow Jones Endeks Vadelileri de yüzde 0.3 kazançla 11,786 puan seviyesine yükseldi.

Şirketlerin para kazandığını söyleyen Richmond'daki RidgeWorth Capital Management'ın kıdemli stratejistlerinden Alan Gayle, "Avrupa Birliği'nden kaynaklanan riskleri bir miktar azaltabilirsek, piyasalar daha da yükselebilir" dedi.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta Avrupalı liderlerin borç krizinin çözümü için bir plan açıklayacaklarına ilişkin iyimserlikle, 3 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Endeks, 3 Ekim'den bu yana yüzde 13 değerlendi.

Euro Bölgesi liderleri borç krizinin çözümüne yönelik stratejilerini yenilerken, kurtarma fonunun artırılmasında Avrupa Merkez Bankası'nın kasasının kullanılması seçeneğini ortadan kaldırdı.

21 ayda 13. krizle mücadele zirvesini gerçekleştiren Euro Bölgesi liderleri, aynı zamanda Yunanistan'ın borçlarının zorla yeniden yapılandırması seçeneğini de dışta tutarak, gönüllü yapılandırmaya ve tahvil sahiplerinin kendi istekleriyle iskontoyu kabul etmesine odaklanıldı.