Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların, ekonomik görünümün akaryakıt talebini destekleyeceği iddiası ile petrol 12 ayın zirvesine tırmanıyor. Londra merkezli brent petrolünün NYMEX petrolü ile arasındaki fiyat farkı üçüncü gününde de daraldı.

Patrol vadelileri dünkü yüzde 4.4'lük ani artışın ardından yüzde 0.9 kadar tırmandı. Avrupalı liderlerin yarınki toplantıda bölgenin borç krizinin tansiyonunu düşürmek için bir planda mütabık olmalarının yanında bugün açıklanacak olan ABD Tüketici Güven Endeksinin de geçen ayın ardından bu ay da yükselmiş olması bekleniyor.  Bir araştırma şirketinin verileri ise Batı Teksas petrolünün teslimat noktasındaki stoğun geçtiğimiz hafta düştüğünü gösteriyor. Meksika ham petrol üretimi de Rina Kasırgası sebebiyle zarar görmüş olabilir.

NYMEX elektronik işlemlerdeki aralık teslimli ham petrolün varili 80 sent artışla 92.07 dolar olurken Sidney'de ise yerel saat ile 14.50 91.87 dolardan işlem gördü. Petrolün kontratı dün3.87 dolar artışla 3 ağustostan beri en yüksek kapanış olan 91.27 dolara yükseldi. En yakın vadeli kontrat dün, 20 kasım 2008'den beri ilk defa bir sonraki ayın kontratından yüksekte kapandı.

Londra merkezli ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki aralık teslimli brent petrolün varili 6 sent düşüşle 111.39 dolara geriledi.